Csaladi ház építés, kőműves munkák, új ház építés, felújítás, átalakítás, kivitelezés, tervezés


A tartalomhoz

A tégla

Linkek

TÉGLA – ÖRÖK ÉRTÉK AZ ÉPÍTKEZÉSBENAz emberi civilizáció egyik legősibb és máig legkedveltebb építőanyaga, a kerámia alapú tégla kiemelkedően jó tulajdonságainak köszönheti töretlen népszerűségét. Nem véletlen, hogy már őseink is szívesen építették fel a családjukat óvó menedéket egy olyan megbízható anyagból, amely nem csak az ellenség támadásának, hanem a természeti elemek viszontagságainak is remekül ellenáll – ha kell, évszázadokon keresztül.
Bár a külső veszélyek száma jelentősen csökkent, korunk emberének is az egyik legnagyobb beruházása és legfontosabb döntése saját házának felépítése. Már otthonunk tervezéskor felmerül a kérdés, hogy milyen anyagból készüljön az épület egyik legfontosabb eleme, a falazat.

Hosszú élettartam, kiváló állag és értékmegőrzés…
Bár a falazó anyag megválasztása csekély mértékben befolyásolja csak az építkezés végső költségét, kiválasztása mégis döntően meghatározza az épület minőségét, tulajdonságát, értékét és értékállóságát. A jó minőségű téglából, alapos munkával felépített épületek akár több száz éven keresztül, több generáció számára biztosítják a meghitt otthont, és értékállóságuknak köszönhetően a biztos egzisztencia megalapozását. A téglafalazat fenntartása hosszú élettartama ellenére sem drága, a téglafal az idő múlásával nem veszít stabilitásából, terhelés és hőmérsékletingadozás hatására sem deformálódik.

Megbízható szigetelés, hosszú távú egészség…
A gondosan felépített téglafal hosszú idő elteltével is légzáró szerkezet marad, nem szükséges külön légzáró fóliával csökkenteni az illesztések és csatlakozások légáteresztését. A homogén, légzáró falazat csökkenti a kondenzvíz lecsapódásának esélyét, a penészedést, hőszigetelő képessége állandó marad, ezért hosszú távon is gazdaságos választás. A tégla, mikroporózus szerkezetének köszönhetően ideálisan szabályozza a ház levegőjének nedvességtartalmát.

Kiváló hőszigetelés és hőtartás, természetes klíma…
Napjainkban egyre gyakrabban esik szó az épületek hőszigetelési és hőtárolási értékeiről. A kerámia tégla mikroporózus szerkezete és kapilláris rendszere kiváló hőszigetelést eredményez, egyedül álló struktúrájának köszönhetően a fal gyorsan kiszárad, így az optimális hőszigetelési értéket is hamar eléri. A kellően vastag téglafal télen a lakásban tartja a meleget, nyáron pedig megóv a kinti hőségtől. A téglafalazat egyedülálló belső klímát teremt, feleslegessé téve a költséges és egészséget sok esetben károsító klímaberendezés használatát.

Zaj- és tűzvédelem, biztonság…
A téglaházban élők zavartalanul pihenhetnek otthonukban, mert a téglafal jó hangszigetelése hatékonyan csillapítja, kizárja a zavaró zajokat. A tégla nem éghető anyag (a gyártás során egyszer már kiégették), ezért órákig ellenáll a lángoknak, megőrzi szilárdságát, és tűz esetén nem bocsát ki mérgező gázokat.

Természetből való, természetes építőanyag…
A tégla kizárólag természetes anyagokból készül, gyártásához nem használnak vegyszereket. Mivel a téglagyárak közvetlenül az agyagbányák mellé települtek, így a szállítás minimális mértékben terheli a környezetet, a bányák rekultivációja után pedig a növényzet és a vízi élővilág természetes környezetté varázsolja a korábbi ipari környezetet.
Nem véletlen tehát, hogy a kerámia tégla évezredek óta a legkedveltebb építőanyagunk. Aki téglából építkezik, nem csak okosan és hosszútávra választ egy kiváló tulajdonságokkal bíró építőanyagot, hanem egyben a környezetét a gyermekei számára megóvó, tudatosan, és felelősséggel gondolkodó ember is.

Forrás: Leier.hu

Kezdőlap | Bemutatkozás | Galéria | Linkek | Kapcsolat | Tippek | Munkák | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe